ثبت سفارش : 18-9 تماس : 02122085150

بحران آب سومین ریسک مهم دنیا

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی کلان آب و آبفای وزارت نیرو عنوان کرد: ما بیش از ۹۲ درصد از آب تجدیدپذیر کشور را مصرف می‌کنیم و این پیام نامیمونی برای کشور است.

به گزارش «انرژی امروز»، محمد ابراهیم‌نیا امروز در مراسم افتتاحیه اولین جشنواره ملی فناوری‌های آب بهره‌وری و بازچرخانی در دانشگاه فردوسی با بیان اینکه آب، دغدغه اصلی تمام حکومت‌ها در قرن ۲۱ است، اظهار کرد: آب یکی از مولفه‌های اصلی تعادل و حفظ اکوسیستم و محیط‌زیست است. تمام کشورها حتی کشورهای توسعه یافته و پرآب نیز در این زمینه دغدغه‌مند هستند.

وی ادامه داد: مجمع جهانی اقتصاد در سوییس سالانه ریسک‌های مهم دنیا را منتشر می‌سازد. طی چند سال گذشته بحران آب سومین ریسک مهم دنیا مطرح شده است. دو مورد اول ریسک در دنیا نیز مشکلات اقتصادی، بیکاری و اخیرا مبارزات مسلحانه بوده است. دنیا به موضوع آب به عنوان سومین ریسک سیستماتیک نگاه برنامه‌ریزانه دارد.



ابراهیم‌نیا در خصوص اهمیت آب در کشورها عنوان کرد: توسعه کشورها و پایداری آن ارتباط مستقیمی با آب دارد. آب کالایی باارزش و معیار توسعه اقتصادی کشورها است. همچنین آب نقش بی‌بدیل و محوری در آمایش سرزمین‌ها ایجاد می‌کند. اگر آب وجود نداشته باشد، انسان‌ها محل زندگی خود را ترک خواهند کرد. ما در طول تاریخ ایران شاهد این موضوع بوده‌ایم. مشکلات مهاجرت هم در حوزه مبدا و هم در مقصد نیز فراوان خواهد بود.

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی کلان آب و آبفای وزارت نیرو خاطرنشان کرد: متوسط بارش در کشور ۲۴۳ میلی‌متر است که مجموعا این بارش‌ها به ۴۰۰ میلیارد متر مکعب آب می‌رسد. امروز حجم آب‌های تجدیدپذیر کشور به ۱۱۶ میلیارد متر مکعب رسیده است. ما حدود ۸۰ میلیون نفر جمعیت داریم که در سال ۱۴۲۰ این تعداد به ۱۰۶ میلیون نفر می‌رسد. اگر ۱۱۶ میلیارد مترمکعب منابع آب تجدیدپذیر، روند کاهشی خود را ادامه دهد، این آب تجدیدپذیر برای هر فرد ۱۰۰ متر مکعب خواهد بود که این شرایط مدیریت آب را دشوار می‌کند.

ابراهیم‌نیا یادآور شد: اکنون ۱۱.۵ میلیارد متر مکعب در آب شرب و ۵.۶ میلیارد مترمکعب در صنعت و ۹۲ میلیارد متر مکعب در بخش کشاورزی مصرف داریم. ما بیش از ۹۲ درصد از آب تجدیدپذیر کشور را مصرف می‌کنیم و این پیام نامیمونی برای کشور است.

وی ادامه داد: باید میزان مصرف آب در بخش کشاورزی را به زیر ۷۰ میلیارد مترمکعب تقلیل دهیم و منابع آب تجدیدپذیر کشور از ۸۶ به ۶۹ درصد برسانیم.  

ابراهیم‌نیا با تاکید بر اینکه بلایی که سر دریای خزر آورده‌ایم، نباید در دریای عمان تکرار شود، بیان کرد: در برنامه ششم توسعه اقتصاد ایران باید به سمت اقتصاد دریامحور حرکت کند و جایگزین اقتصاد مبتنی بر پایه‌های نفتی شود. این موضوع توسط وزارت دفاع و در قالب دبیرخانه‌ای در حال پیگیری است.  

مدیرکل دفتر برنامه‌ریزی کلان آب و آبفای وزارت نیرو خاطرنشان کرد: کمبود آب در تولید ناخالص ملی نیز تاثیرگذار است. در حال حاضر بیش از ۹۰ میلیارد مترمکعب آب تنها در بخش کشاورزی استفاده می‌شود که این مساله جای تامل دارد. با توجه به این موضوع، وزارت نیرو به سمت مدیریت مصرف تغییر نگرش داده است. هم‌اکنون ۱۲۲ میلیون متر مکعب پساب در کشور تولید می‌شود که باید آن را به نفع آب شرب بازگردانیم.

  • بازدید: 4822

 

 فیلتر لباسشویی  جرمگیر و رسوبگیر سایر محصولات جانبی

 

 

فیلتر یخچال ساید