خشکسالی غذای روزانه ۸۰میلیون نفر را از بین میبرد
بانک جهانی میگوید: مقدار غذایی که خشکسالیها باعث از بین رفتن آن میشود قادر است روزانه نیاز ۸۰ میلیون نفر را به غذا تامین کند.
به گزارش خبرنگار بینالملل «انرژی امروز» بانک جهانی اعلام کرده است که دنیا باید به آب به عنوان یک منبع حیاتی ارزشمند نگاه کند چون مطالعات نشان داده است که کمبود آب و خرابیهای حاصل از آن اثر خود را در تمام طول زندگی کودکان باقی میگذارد.
بر همین اساس، مقدار مواد غذایی که خشکسالیها از بین میبرند قادر است جمعیت کشوری در حد و اندازه آلمان را به طور روزانه و به مدت یک سال تغذیه کند.
مطالعات جدید میگویند که «تاثیرات شدید اما اغلب پنهان» خشکسالیهای طولانی مدت، باعث توقف رشد کودکان شده و باعث میشود این کودکان در طول عمر خود محکوم به فقر شوند.
این گزارش میگوید که تولید مواد غذایی بسیاری در اثر خشکسالی بینتیجه میماند که این مواد حتی قادرند نیاز بیش از ۸۰ میلیون نفر در دنیا را به طور روزانه و به مدت یک سال تامین کنند. از طرفی سیلابها هم تاثیراتی به یکباره بر روی تولید غذا می گذارد، درحالی که خشکسالی به آرامی بدبختی به همراه میآورد.
بانک جهانی میگوید زنانی که در دورههای خشکسالی به دنیا آمدهاند، از نظر فیزیکی و روحی در وضعیت رشد نیافتهای قرار گرفته و از سویی دچار سوء تغذیه نیز هستند.
دادههای جدید نشان میدهد که این زنان به آموزش دسترسی کمتری دارند، فرزندان بیشتری به دنیا میآورند و بدتر از همه از تنشهای اجتماعی بیشتری رنج میبرند. مشکلاتی که خشکسالی برای زنان به وجود میآورد به نسلهای بعد هم منتقل میشود و باعث میشود سیکل بدطینت فقر ادامه یابد.
بانک جهانی تاکید کرده است که خشکسالی میران محصول تولیدی را کاهش میدهد، باعث میشود کشاورزان مزارع خود را به مناطق جنگلی گسترش دهند، «درحالی که جنگلها به عنوان تثبیت کننده اقلیم شناخته میشوند و تنظیم کننده تامین آب هستند؛ اما جنگلزدایی تامین آب را با مشکل مواجه میکند و تغییرات اقلیم را تشدید میکند». برای کشاورزان هزینههای خشکسالی چهار برابر هزینههای سیلاب است.
گاردین به نقل از گانگزه چن، مدیر اقدام جهانی برای آب در بانک جهانی مینویسد: این تاثرات بیانگر این مسئله است که چرا باید به آب همچون یک ماده با ارزش تمامشدنی و منبعی در حال از بین رفتن نگاه کنیم. ما باید فهم بهتری از اثرات کمبود آب داشته باشیم، کمبود آبی که با رشد جمعیت و تغییرات اقلیم بدتر هم میشود.
بانک جهانی میگوید بیشتر کشورهایی که با خشکسالی دست و پنجه نرم میکنند پیش از این با کمبود مواد غذایی روبهرو بودهاند و به شدت در برابر این خشکسالی شکننده نشان میدهند.
در این گزارش آمده است که ساخت ذخیرگاههای آب و مدیریت زیرساختها، به همراه استراتژیهای کنترل تقاضای آب برای این کشورها ضروری است. بنابراین شرکتهای آب باید با قوانین سختگیرانهتری کار کنند تا کارکرد خود را بهبود بخشند. از طرفی شبکههای ایمنی هم برای مواقع خشکسالی وجود داشته باشد تا خانوادهها بتوانند از پس اثرات خشکسالی برآیند.
ریچارد دامینان، نویسنده گزارش بانک جهانی میگوید «اگر نتوانیم از پس خشکسالیها و کمبودهای شدید آب و نیز سیلابهای مکرر حاصل از تغییرات اقلیم برآییم، کمبود آب به سرعت به تمام مناطق دنیا گسترده خواهد شد و پتانسیل این را خواهد داشت که تنشها را بدتر کند و به مهاجرتهای بیشتر دامن بزند. مدیریت فعلی منابع آب پاسخگوی چالشهای امروزی نیست. این تغییرات شدید نیازمند پوتفولیویی از سیاستهایی است که انگیزههای اقتصادی در مدیریت منابع آب را تقویت کند، آن هم از منبع، به شیر آب تا برگشت به منبع».
- بازدید: 2812