ثبت سفارش : 18-9 تماس : 02122085150

منابع آبی کشور فاقد هرگونه آلودگی میکروبی است

مدیرکل دفتر نظام‌های بهره برداری و حفاظت آب و آبفای وزارت نیرو گفت: به دنبال اقدامات صورت گرفته، منابع آبی کشور فاقد هرگونه آلودگی میکروبی هستند.

جواد میبدی عنوان کرد: به طور کلی امسال وضعیت بارندگی در مقایسه با درازمدت و سال گذشته بین ۳۰ تا ۴۰ درصد کاهش یافته است، اما همزمان با کاهش کمیت بارش، کیفیت آب نیز با مشکلاتی مواجه می شود و باید درخصوص آب در دسترس کیفی‌بخشی لازم انجام گیرد، در همین راستا کارگروه ملی کیفیت منابع آب فعال است. استان ها باید منابع آلاینده را شناسایی کنند و در راستای کاهش آلایندگی ظرف ۲ سال آینده راهکارهای لازم را اجرایی کنیم تا آب موجود را سالم به مردم تحویل دهیم.


وی درخصوص وضعیت منابع آلاینده آب با بیان اینکه تاکنون هر استان و شرکتی جداگانه بحث آلاینده‌های منابع آب را دنبال کرده و به دلیل پراکنده‌کاری نظارت بر آن به روز و منسجم نبوده است، گفت: در جریان فعالیت کارگروه و طرح منطقه ای تلاش می شود که به صورت کامل وضعیت در سامانه ای در دسترس شهروندان قرار گیرد. قطعا دسترسی مردم به اطلاعات و عوامل آلوده‌کننده منابع آبی، کنترل و مسئولیت‌پذیری را تقویت می‌کند و نقاطی که درگیر آلودگی است بیشتر مورد توجه مسئولان و تخصیص اعتبارات قرار می‌گیرد.

 

میبدی با تاکید بر اینکه نظارت‌های شرکت‌های آب منطقه‌ای بر منابع آب در حوضه آبریز اعمال می‌شود و این طرح اثربخشی بالایی به دنبال داشته است، تصریح کرد: استان‌های مختلف بواسطه بافت و فعالیت‌های اختصاصی خود آلودگی‌های خاص خود را در منابع آب دارند به طور مثال در برخی مناطق شاهد آلایندگی فلزات سنگین، نیترات و ... هستیم، اما نکته قابل توجه این است که خوشبختانه آلودگی میکروبی در هیچ نقطه از کشور وجود ندارد.

 

وی اضافه کرد: ممکن است در برخی از نقاط شاهد افت کیفیت آب از نظر مزه و بو باشیم، اما بواسطه اقدامات انجام شده به هیچ عنوان آلودگی میکروبی وجود ندارد.

 

مدیرکل دفتر نظام‌های بهره برداری و حفاظت آب و آبفا وزارت نیرو در خصوص اجرای پروژه نصب کنتورهای حجمی بر روی چاه‌های کشاورزی عنوان کرد: تجربه ثابت کرده است در سال‌هایی که منابع مالی اجرای این پروژه توسط دولت تامین می شد کشاورز تعهد و مسئولیتی در قبال مدیریت کنتورها و مراقبت جهت جلوگیری از خرابی نداشت، به همین دلیل تصمیم بر این شد که کشاورزان خود با دریافت تسهیلات بانکی اقدام به نصب کنتورها کنند.

 

وی بیان کرد: در حال حاضر پرداخت تسهیلات به کشاورزان در حال انجام است و طی ۳ سال با نرخ سود ارزان قیمت که توسط سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور تقبل شده است، بازپرداخت دنبال می‌شود و کشاورز در این راستا هیچ فشاری را متحمل نمی شود. بر این اساس حفاظت و بهره‌برداری به کشاورز واگذار می شود و در صورت خرابی کنتور باید نسبت به نصب مجدد اقدام شود، این رویکرد در نهایت سود کشاورزان و منابع آبی کشور را به دنبال دارد.

 

میبدی با بیان اینکه از ۴۵۰ هزار چاه کشاورزی موجود در کشور تاکنون ۷۰ هزار چاه مجهز به کنتور حجمی شده‌اند، افزود: تعدادی از کنتورهای نصب شده در سال‌های گذشته توسط دولت خریداری شده، برخی توسط کشاورزان بدون دریافت تسهیلات انجام گرفته و برخی نیز از طریق پرداخت تسهیلات نصب شده است.

  • بازدید: 2506

 

 فیلتر لباسشویی  جرمگیر و رسوبگیر سایر محصولات جانبی

 

 

فیلتر یخچال ساید